Із початку року сумський водоканал відремонтував майже 40 колодязів і встановив 6 люків

Для безперебійної роботи водопровідної системи міста працівники сумського водоканалу регулярно перевіряють колодязі, а при необхідності виконують відновлювальні роботи і накривають їх кришками.

Так, із початку року фахівці водоканалу очистили і відремонтували вже 39 колодязів. Зокрема, в конструкціях із залізобетонними кільцями працівники підприємства міняють пошкоджені корозією елементи та герметизують шви, попередньо очистивши колодязь від кореневої системи та сміття. У випадку, коли мова йде про цегляну кладку, – її відновлюють.

Велику проблему становлять ненакриті колодязі, адже вони несуть загрозу життю та здоров’ю містян і можуть призвести до ДТП. Крім того, у відкриті конструкції потрапляє сміття, що може стати причиною комунальної аварії. Аби запобігти подібним випадкам, працівники водоканалу проводять планові обстеження колодязів та виконують їхнє накриття, встановлюючи нові кришки люків замість вкрадених. Так, у цьому році водоканалівці повернули на місце 6 кришок.

Ще один головний біль – водопровідні колодязі, закатані в асфальт дорожніми службами, як це, наприклад, було нещодавно на вул. Родини Линтварьових і на просп. Перемоги (Курському). У подібних випадках аварійній службі водоканалу доводиться в буквальному сенсі шукати колодязь під кількасантиметровим шаром асфальту. До того ж на розриття необхідно брати дозвіл. Втрачається дорогоцінний час, а в людей триває затоплення, руйнується майно… Не менше проблем і у водоканалу. Тому що «закопані» колодязі потрібно не тільки знайти, а ще й підняти до рівня дороги, забетонувати або заасфальтувати, витрачаючи на це ресурси КП. І все через те, що дорожні організації виконують роботи без консультування з водоканалом. Тож водоканалівці звертаються до дорожників із проханням бути уважнішими при виконанні ремонтів і не додавати роботи колегам.

Нагадуємо, повідомити про аварійну ситуацію або відсутність кришки люка можна за номерами: (0542) 700-168; (050) 407-81-10; (067) 548-21-12 (цілодобово).