Луганський театр представив у Сумах виставу “Хаос”

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр порадував глядачів Сумщини виставою «Хаос».
«Надзвичайно приємно, що на головній сцені Сумщини виступає найпотужніший театр Луганщини,– зазначив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх. – Ми фактично відчуваємо, Луганський та Сумський театри – це єдина трупа, єдиний колектив, який працює для нас – для українців, працює в непростих умовах. Дякуючи Збройним Силам, які захищають нас, театральне життя в області триває і люди мають можливість на декілька годин поринути у світ мистецтва, відволіктись від тривожних думок».
Очільник області зазначив, що Сумщину і Луганщину пов’язує не лише театральне сьогодення. Адже військові із Сумщини, цілі підрозділи в Луганській області виконують завдання щодо захисту України. Він подякував захисникам, завдяки яким жителі Сумщини мають змогу ходити до театрів, музеїв, працювати, жити.
Володимир Артюх також представив гостей у залі – представників Луганської ОВА та Львівської ОВА й обласної ради:
«Сьогодні в нашій залі західна і східна області України. І ми пишаємось творчими досягненнями наших колективів».
Привітав свій рідний театр і начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, а також подякував Сумщині за те, що прихистили театр, та за підтримку колективу.
«Театр розпочинається із людей. Це засвідчив Луганський театр, коли у 2014 році із захопленого Луганська перемістився в Сєвєродонецьк, а в 2022 році, після знищення росіянами будівлі театру в Сєвєродонецьку, колектив не здався і відновив свою діяльність в Сумах – розповів він. – Я дякую театру і всім акторам, що ви маєте мужність нести цей дух до людей і показувати, що українці – незламні».
Колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру отримав почесні грамоти та подяки від начальника Сумської обласної військової адміністрації, а глядачі отримали естетичну насолоду від комедійної вистави «Хаос» у виконанні акторів цього театру.