«Піти за Словом … І зі Словом»: у Сумах відбулася творча зустріч з Олександром Вертілем

У Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась зустріч із поетом, перекладачем, журналістом Олександром Вертілем. Заслуженому журналісту України презентували біобліографічний покажчик «Олександр Вертіль: до 65-річчя від дня народження».

Серед гостей – читачі, колеги, студенти Сумського державного університету та фахового коледжу мистецтв та культури імені Бортянського.

До ювілею заслуженого журналіста України спеціалісти Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки створили біобліографічний покажчик «Олександр Вертіль: до шістдесяти п’ятиріччя від дня народження».

Серед дослідників творчості сумського поета – провідний бібліограф сумської обласної бібліотеки Тетяна Божок. Говорить: знайома із автором понад 35 років, тому ця праця стала для неї особливою.

Після презентації покажчика гості могли поспілкуватись із автором. Як зазначив сам Олександр Вертіль, поезія, переклад та журналістика гармонійно доповнюють його життя, дозволяють перемикатись та знаходити натхнення.

“Я в журналістиці 44 роки, у трудовій книжці в мене запис 3 жовтня 1980 року – і по цей день, я не звільнявся, працюю 44 роки, але друкуюся із 1973 року.

Я дуже люблю свою роботу, от у мене часто запитують, як вам вдається стільки написати, – і пісні, і переклади, і поезії, і журналістика… Бо я це все дуже люблю, а воно мене любить, коли любов взаємна, тоді все вдається”, – ділиться секретами Олександр Вертіль.

У творчому доробку автора вже 16 книг, крім цього, ще 3 у розробці. Також під час зустрічі Олександр Вертіль познайомив гостей із кількома новими поезіями.

Більше можна дізнатися з нашого сюжету: