Фермери з Сумщини виготовляють конопляний суперфуд

Вони коноплі не курять, а їдять! Підприємці Юрій та Ірина Колесники роблять з них олію, халву, борошно, сир і навіть ікру. Вони відроджують на Сумщині конопляні традиції дідів-прадідів. Здавна насіння цих рослин їли, а з волокон робили одяг і взуття.

Технічні коноплі безнаркотичні і містять багато вітамінів, а в насінні білка вдвічі більше, ніж у свинині.

«Нам усім треба змінити ставлення до коноплі. Вона може бути корисною навіть оборонпрому: можна виробляти і порох, і біопластик для прицілів», — Юрій Колесник, фермер.

Вперше їжу з конопель Юрій побачив на виставці у Чехії. Він загорівся ідеєю і заснував власну ферму Екосвіт. Спочатку посіяли конопель на 70 гектарах, але з’ясували, що це не вигідно, тож вирішили рослину не вирощувати, а купувати й переробляти.

Юрій та Ірина Колесники займаються виробництвом «конопляних делікатесів» вже 15 років. Вони також розробили унікальне обладнання для лущення насіння. Тепер діляться досвідом і продають свою техніку іншим, щоб знову зробити коноплі популярними, пише #ШоТам.

Більше про конопляний бізнес у відео за посиланням.

Поділитися в соцмережах: