На Недригайлівщині відкрили кооператив «Господар-2015»

 

koop

Минулої суботи у Хоружівці відбулося урочисте відкриття обслуговуючого сільськогосподарського кооперативу «Господар – 2015».

Відповідно до програми ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» члени кооперативу, яких спочатку було 9, а тепер 15, отримали у спільну власність трактор МТЗ-82,1, зерносівалку, культиватор, лущильник, оприскувач, обладнання для саджання і вибирання картоплі, обгортач, сінну гребку, грудкобій, роторну косарку та лопату для чищення снігу. Загальна вартість цієї техніки становить 700 тисяч гривень. Згідно з програмою кооператив отримав суму, еквівалентну 25 тисячам доларів. По 75 тис. грн сплатили сільський бюджет та члени кооперативу з власних гаманців.

Головою кооперативу обрали Миколу Момота. Однією з головних переваг кооперативного господарювання він назвав ціни на послуги – на оранку та інші види робіт вони в кооперативі у 2 або в 2,5 раза нижчі, ніж у приватників. Наразі у хоружівців є намір виграти ще один конкурс і придбати менший трактор, який потрібен для ефективнішого проведення польових робіт.

За попередньою інформацією айближчими вихідними відбудеться відкриття обслуговуючого сільськогосподарського кооперативу в Недригайлові. Загалом у Сумській області поки що 4 таких кооперативів: два у Глухівському районі, два – у Недригайлівському.

Джерело golnedr.at.ua