Через інфляцію пацієнтам лікарень Сумської області зменшили обсяги та калорійність їжі

1459254969_dscn3296

29 березня у Сумській обласній клінічній лікарні відбувся обласний семінар-нарада на тему «Сучасні аспекти лікувального харчування».

Обласний дієтолог Тамара Калашник основними проблемами дієтичної служби назвала недостатнє фінансування і незбалансованість раціонів.

За її словами, в області відмічається збільшення вартості ліжко-дня на харчування з 7,16 грн до 8,5 грн. Найбільша вартість ліжко-дня – в обласних протитуберкульозних закладах, госпіталі для ветеранів війни, Лебединському дитячому санаторії, будинку дитини. Покращилося харчування у стаціонарі Сумської міської дитячої клінічної лікарні, дещо – у Сумському пологовому будинку.

У районних та обласних лікувально-профілактичних закладах у 2015 році залучено на харчування хворих 1 млн 160 тис. грн позабюджетних коштів, що у 1,5 рази перевищує показник попереднього року. Однак у цілому по області зменшилося споживання стаціонарними хворими продуктів з 45% до 43% від потреби та калорійності раціону з 63% до 61%. Це зумовлено значним подорожчанням продуктів харчування. У меню стаціонарних хворих переважають вуглеводні продукти, які мають нижчу ціну.

Поділитися в соцмережах: