В українській армії створять нові підрозділи, які будуть займатись виключно БпЛА, – Сухаревський

25 лютого у роботі форуму «Україна. Рік 2024», головними темами якого були досягнення українських цілей у війні та розвиток Сил оборони й безпеки України, взяв участь заступник Головнокомандувача ЗС України полковник Вадим Сухаревський.

У своєму виступі заступник Головнокомандувача основний акцент зробив на застосуванні безпілотних систем у сучасній війні та перспективах розвитку цього виду озброєння у Збройних Силах України.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

«Попередні роки ведення бойових дій на Сході держави сприяли створенню системи застосування безпілотних систем на полі бою, і наші Збройні Сили є носієм найкращого і найбагатшого досвіду на сьогоднішній день у всьому світі. Нашою метою є ефективність, системність та аналіз застосування безпілотних систем», – зазначив Вадим Сухаревський.

Заступник Головнокомандувача повідомив, що підрозділи, які невдовзі будуть сформовані, стануть реальним інструментом на полі бою, що дозволить давати асиметричну відповідь на дії противника, наносити йому максимальні втрати.

Найважливішим завданням, яке повинні виконувати безпілотні системи, є збереження життя особового складу. Перший контакт з ворогом має відбуватись із безпілотною системою на землі, в повітрі та на морі.

Також у окремому коментарі представникам медіа Вадим Сухаревський зазначив, що необхідно масштабувати прості технології для отримання переваги на полі бою. Напрямок безпілотних систем потребує нових гнучких підходів – як в прийнятті управлінських рішень, так і в застосуванні в бойових умовах. Разом з Кабінетом Міністрів, Верховною Радою Збройні Сили працюють зараз над спрощенням адміністративних та процедурних процесів.

«Безпілотні системи – надзвичайно важливі на полі бою сьогодні. Проте не варто забувати, що вони є одним із компонентів загальної війни. Ми чітко усвідомлюємо, що ефективність та результат досягаються за рахунок комплексного застосування всіх складових», – підкреслив полковник Вадим Сухаревський.

inshe.tv