Допомога ВПО: чи враховуватимуть документи про склад сім’ї при призначенні виплат

Через війну, яку розпочала росія, багато українців були змушені залишити свої домівки та стати внутрішньо перемішеними особами (ВПО). Держава надає щомісячну грошову допомогу переселенцям. Віцепремʼєр-міністра Ірини Верещук розповіла, чи будуть враховувати документи про склад сім’ї при призначенні цієї допомоги. Про це пише мінреінтеграції.

У відомстві зазначили, що час від часу на гарячу лінію надходять скарги громадян про те, що під час прийому документів на нарахування виплат не беруть у розрахунок акти обстеження щодо складу сім’ї.

«Люди мають отримувати належні їм виплати ВПО, навіть якщо члени їхніх сімей не проживають разом із ними на підконтрольній території», – сказала Верещук.

Відповідний акт обстеження складу сімʼї можуть видати ОСББ, управителі дому або інші комунальні підприємства. Нині форма цієї довідки є довільною, але вона повинна бути затверджена, наприклад, місцевою владою.

Верещук доручила напрацювати єдину форму відповідної довідки, яку прийматимуть в управліннях соціального захисту, пише zn.ua.