“Мирний план” Трампа з’ясували в The Washington Post: змусити Україну віддати свої території росії

Колишній президент США Дональд Трамп у приватних розмовах заявив, що може покласти край російській війні в Україні шляхом тиску на Україну і змушення її відмовитися від частини територій.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на анонімні джерела, знайомі з планом Трампа.

Так, згідно з інформацією, отриманою від анонімних джерел, які обговорювали це з Трампом або його радниками, пропозиція експрезидента США полягає в тому, щоб підштовхнути Україну до передачі нині тимчасово окупованого Криму і Донбасу росії.

При цьому видання наголошує, що визнання російського контролю над частинами України розширило б межі диктатури Путіна після найбільшої сухопутної війни в Європі з часів Другої світової війни. Деякі з прихильників Трампа намагаються переконати його не допустити такого розвитку подій.

“Я витрачаю 100 відсотків свого часу на розмови з Трампом про Україну. Він (володимир путін – прим. ред.) повинен заплатити ціну. Він не може перемогти в кінці цього”, – сказав сенатор-республіканець Ліндсі Грем, колишній критик Трампа, який став його союзником.

Грем також сказав, що він застерігав від надання росії бажаних земель і хоче, щоб Трамп підтримав шлях до вступу України в НАТО.

“Як на мене, ви можете закінчити цю війну, якщо забезпечите вступ України до НАТО та ЄС. Він (Дональд Трамп – прим. ред.) не дуже багато говорить про це. Я не знаю, чи він багато про це думав”, – сказав Грем.

За даними від людини, яка обговорювала тему безпосередньо з Трампом, у приватних розмовах він сказав, що, на його думку, і росія, і Україна “хочуть зберегти обличчя, вони хочуть знайти вихід”, і що люди в деяких частинах України були б не проти бути частиною росії.

Тим часом у команді Трампа відмовилися безпосередньо відповідати на запитання для цієї статті.

“Будь-які спекуляції щодо плану президента Трампа походять від неназваних і непоінформованих джерел, які не мають жодного уявлення про те, що відбувається або що станеться. Президент Трамп – єдиний, хто говорить про припинення вбивств”, – заявила прессекретарка кампанії Кароліна Левітт.

Видання додає, що інформація про план Трампа щодо України з’явилася у Вашингтоні в листопаді минулого року під час зустрічі у Heritage Foundation” між правоцентристськими зовнішньополітичними діячами та делегацією Європейської ради з міжнародних відносин, яка прибула з візитом.

Зазначається, що, за словами багатьох людей, присутніх на зустрічі, колишній помічник Трампа в Білому домі Майкл Антон описав очікувані контури мирного плану Трампа як поступку Україною території в Криму і на Донбасі, обмеження розширення НАТО і спонукання путіна послабити його зростаючу залежність від Китаю.

Вже в березні Антон, з яким The Washington Post зв’язалися телефоном, сказав, що не розмовляв з Трампом від 18 до 24 місяців, і заперечив, що знає що-небудь про плани Трампа щодо України. На подальші запитання він не відповів.

Раніше повідомлялося, що колишній президент США Дональд Трамп “не дасть ні копійки” Україні, якщо його переоберуть, заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після зустрічі з Трампом у Флориді.

Крім того, раніше Bloomberg з посиланням на власні джерела.поінформувала, що помічники Трампа обговорюють можливість припинення російсько-української війни шляхом прямих переговорів між президентом України Володимиром Зеленським та президентом рф володимиром путіним. На їх думку, це можна буде реалізувати, як тільки Дональд Трамп стане президентом США.

Нагадаємо, в інтерв’ю Дональда Трампа Fox News він пообіцяв у випадку перемоги на виборах “забезпечити мир в Україні протягом 24 годин” після повернення до Білого дому.

ukranews.com