росія вдарила по енергетичних об’єктах у чотирьох областях – пошкоджено дві теплоелектростанції

У ніч проти 11 квітня по всій Україні була оголошена повітряна тривога через атаку росії із застосуванням дронів-камікадзе й ракетного озброєння. російські війська атакували об’єкти енергетичної інфраструктури в чотирьох регіонах України.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Атаки зазнали об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській і Київській областях. Енергетики вже працюють над усуненням наслідків.

У ДТЕК акцентували, що під обстрілом опинилися дві теплоелектростанції компанії: серйозно пошкоджено обладнання підприємств.

Після закінчення атаки енергетики почали ліквідацію наслідків і відновлення роботи обладнання. Обійшлося без постраждалих, зазначили в ДТЕК.

У Київській області зараз триває гасіння пожежі на об’єкті критичної інфраструктури, який зазнав атаки дронів і ракет уночі. Наразі інформація щодо постраждалих та загиблих не надходила.

  • росія підіймала борти МіГ-31К – були зафіксовані пуски аеробалістичних ракет “Кинджал”. Повітряні сили повідомляли про аеробалістичну ракету Х-47М2 “Кинджал” у напрямку Рівного, Києва, західних областей та Львова.
  • Зранку 11 квітня під час масованої атаки росії на регіони України, у Харкові прогриміли вибухи. Відомо про проблеми з енергопостачанням у місті, метро у місті найближчі години не працюватиме, загалом ворог завдав близько 10 ударів по критичній інфраструктурі міста.

liga.net