Чому варто купити шафу-купе: вагомі аргументи

Шафи-купе – сучасні меблі, які повною мірою задовольняють потреби споживачів. Вони є місткими системами зберігання, які ще й виглядають дуже стильно. Попри те, що це вже далеко не новинка, ще не всі готові купувати замість традиційних шаф, саме такі. Чому це варто зробити, ми розповімо далі.

Переваги шаф-купе, за які їх обожнюють

Отже, шафа-купе – це вбудована або корпусна система зберігання речей, яка має наступні переваги:

  • місткість. При своїх габаритах вона здатна вмістити дуже багато речей. Основна причина – використання всього наявного простору. Такі моделі вищі, можуть сягати стелі. Тому, звичайно, в них поміщається більше. Купити шафу-купе необхідного розміру зможете в цьому магазині: https://skladmebliv.ua/ua/shafy-93/shafykupe-14;
  • варіативність конфігурації. Зазвичай виробники пропонують декілька варіантів, отже, ви можете вибрати саме той, який вам підходить (полички, штанга, мікроліфт, висувні чи відкидні елементи тощо);
  • сучасний дизайн. За це більшою мірою відповідає фасад. Він може бути багатофункціональним. Так, фасад не лише закриває внутрішнє наповнення, а ще й нерідко оснащується величезним дзеркалом. Це також здатне візуально розширити простір;
  • компактність. У звичайних шаф двері розпашні, тому їм для відкривання необхідне місце попереду. У шаф-купе все значно простіше: достатньо мати простір для того, щоб ви могли підійти та дістати те, що вам потрібно. Двері переміщуються паралельно конструкції.

Варто зазначити також і те, що шафи-купе дуже довговічні, особливо якщо не економили на фурнітурі, а саме на напрямних. Конструкція надійна, прослужить вам багато років.

Як вибрати шафу-купе

Насамперед потрібно визначитись з її конфігурацією – кутова чи пряма. Остання більш звична та традиційна, її вдасться розмістити в більшості квартир та будинків. Кутові моделі дозволяють використовувати простір, який до цього пустував.

Наступний момент – розміри. Одна з переваг шаф-купе – це значна висота. Тому ширину й глибину можна зробити меншою й при цьому розмістити чимало речей у системі зберігання. Головне, що потрібно врахувати, – зручність експлуатації.

Також звертайте увагу на дизайн. Він повинен гармоніювати з наявним інтер’єром. Це насамперед стосується колірної гами та стилістики. Шафа повинна добре комбінуватися з іншими предметами інтер’єру або ж стати доцільним акцентом. Головне, щоб меблі не виглядали чужорідними через різницю в стилістиці чи якості матеріалів.