Як користуватися мікрохвильовкою, щоб не витрачати забагато електроенергії

Для господарок, які мають обмаль часу на приготування їжі, мікрохвильовка – невід’ємний елемент кухні. Як і всі електроприлади, вона споживає багато електроенергії, хоча такі витрати повністю виправдовують себе завдяки високій швидкості роботи. Щоб значно зменшити витрати, потрібно знати основні режими печі.

Ступінь безпеки таких електроприладів досить високий. Дотримуючись певних правил, можна комфортно користуватись пристроєм для своїх потреб. У мікрохвильовки є декілька рівнів потужності. Правильний вибір допоможе вам економити на споживанні електроенергії. Для кожної страви та окремих продуктів передбачений свій рівень потужності.

Найвищий виробники називають по-різному, але споживання у середньому може дорівнювати 1 кВт. Від цього показника напряму залежать ціни мікрохвильовки. Максимальний рівень використовують для кип’ятіння води, приготування шматків риби, птиці та ніжного м’яса. Враховуючи, що при такій потужності НВЧ-піч споживає найбільшу кількість енергії, не слід використовувати його для підігріву страв, запікання грибів та морепродуктів. Для них є відповідні програми, які споживають значно менше енергії. В іншому випадку приготування страв може стати занадто дорогим задоволенням.

При високій потужності мікрохвильовка споживає до 700 Вт. Цей режим призначений для:

  • Підігріву страв. Таймер слід виставляти відповідно своїх уподобань.
  • Смаження великого шматка м’яса. Вимагає помірного струму енергії, тому краще використовувати саме цей режим, а не максимальний.
  • Приготування ніжних продуктів, страв з сиром та яйцями.

У середньому режимі мікрохвильовка споживає до 500 Вт. Він підходить для випікання пирогів та коржів. За такої потужності запікають омлет, варять супи та рис. Хоча згадані страви можна готувати й на середньому рівні, споживання енергії в такому випадку буде значно більшим.

Як використовувати найменш енергозатратні режими

Існує багато операцій, для яких потрібне мінімальне споживання електроенергії. Найбільш популярний – розморожування. Для цього пристрій споживає лише 280–400 ват. Це невеликий показник, але у такому режимі можна виконувати такі операції:

  • розморожувати продукти;
  • плавити масло або шоколад;
  • довго готувати жорсткі шматки м’яса.

Найбільш економний режим – низький. В такому стані мікрохвильовка споживає до 140 Вт. Використовувати НВЧ-піч можна для пом’якшення морозива, сиру та вершкового масла, а також підйому дріжджового тіста, розчинення желатину.

Правильно вибираючи режими в мікрохвильовці, ви значно зекономите електроенергію та з максимальною користю для сім’ї будете використовувати цей чудовий прилад. З його допомогою ви не тільки приготуєте смачні страви, але й мудро витратите час.