Держпродспоживслужба виявила у сумському кафе порушення при виготовленні суші

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на підставі неодноразових звернень громадян проінспектували один із закладів громадського харчування, який здійснює виробництво і продаж суші. У ході заходу виявили низку порушень стосовно гігієнічних вимог виробництва та обігу харчових продуктів.
Спеціалісти управління вилучили харчові продукти (інгредієнти) для виготовлення суші невідомого походження (без належного маркування). На підставі матеріалів перевірки оператору ринку вручили припис для усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.
Також складено протокол про порушення ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Матеріали справи передані для прийняття рішення щодо винесення постанови про накладання штрафу відповідно до п.1 ч. 1 ст. 65 ЗУ від 18.05.2017 № 2042-V-ІІІ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров”я та благополуччя тварин».
Відповідальність за цією статтею для ФОП складає шість мінімальних зарплат.