Після запуску власного виробництва комбікормів у сумському фермерському господарстві зросли надої

У фермерському господарстві «Озон», розташованому в Сумській області, зросли надої після запуску власного виробництва комбікормів.

Про це розповів голова «Озону» Олексій Дзюба в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer.

«Наша мета ‒ висока якість корму, адже це напряму впливає на здоров’я корови, продуктивність і можливості відтворення. Скажу так: на другий день після початку роботи комбікормового заводу наші корови додали 600 л молока на добу», ‒ сказав він.

За його словами, усі процеси на комбікормовому заводі максимально автоматизовані, що усуває людський чинник і дає змогу отримати якісний корм. Розроблена рецептура гранульованого корму для телят, основного раціону дійних корів.

Аграрій каже, що серед переваг власного комбікормового заводу є рівномірне змішування, точність додавання компонентів і відсутність людського впливу.

«До цього в роботах ми використовували суміш плющеного зерна й дерті. До приготування цієї суміші були залучені чотири людини. Тепер одна людина повністю може забезпечити виготовлення комбікорму для потреб усієї ферми», ‒ сказав Дзюба.