Вночі над Сумщиною помітили спалах від вибуху метеору

1 травня о 1:15 мешканці Харківської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської та Запорізької областей побачили спалах блакитного кольору. У деяких місцях він був настільки сильним, що освітив усе небо.

Незабаром у соцмережах почали публікувати відео, на яких видно, що щось падає високо в небі, а потім вибухає. При цьому спалах відбувається без звуку. Це свідчить про те, що подія сталася на великій висоті.

За поясненнями фахівців, у цьому разі причиною вибуху стала не агресія росії щодо України, а небесне явище. В атмосферу Землі влетів космічний камінь, який до того мільйони років мандрував Сонячною системою, перегрівся через тертя у верхніх шарах атмосфери й спричинив явище, відоме як метеор.

Це вже не перший за час широкомасштабного вторгнення Росії випадок, коли над Україною спостерігається падіння метеора. Минулого разу це сталося 19 квітня 2023 року. Тоді яскравий вогняний слід і спалах побачили над Київщиною, він викликав численні суперечки щодо того, чи не була це літаюча тарілка, яку збила київська ППО.

Цього разу, за попередніми даними, метеор був створений каменем діаметром 2–3 метри, який увійшов в атмосферу Землі над східними областями України. Чи дісталися якісь його уламки поверхні Землі, наразі невідомо, як і точний район, над яким стався вибух.