Заступник голови Сумської райради порадив, як спілкуватися з родичами з росії

Якщо маєте рідних або друзів у рф, не варто замикатися та припиняти з ними спілкування. Показуйте їм наслідки обстрілів, розповідайте реальні історії про життя на прикордонні – це може стати дієвим інструментом контрпропаганди, вважає заступник голови Сумської районної ради Володимир Біцак.

«Треба доносити їм інформацію, навіть якщо ви майже не спілкуєтеся. Кидайте їм відео наших реалій, вони все одно будуть їх дивитися, і це їх буде бентежити, а нам додавати певних результатів у скарбничку перемоги», – заявив посадовець під час круглого столу «Експертної думки» на телеканалі СТС.

Сам Володимир Біцак активно веде соцмережі та долучився до протидії ворожій пропаганді. Говорить: його поради та відеозвернення до росіян завзято коментують громадяни країни-агресорки, за його спостереженнями, далеко не всі там «зазомбовані» провладними ЗМІ.

«Ворога треба знати в обличчя, тому я підписаний на декілька російських каналів у соцмережах, і сам вирішив вести інформаційний фронт. Російською закликаю мешканців Бєлгорода, Курської області закупляти свічки, медикаменти, спускатися в підвали, але й бути спокійними, бо скоро ми їх визволимо. За останній час близько 250 тисяч росіян з білорусами продивились мої публікації», – зазначив заступник голови Сумської районної ради.

Детальніше про те, як Сумщина воює в медіапросторі, та як протидіяти дезінформаційним атакам ворога – у свіжому випуску проєкту “Експертна думка” на СТС і нашому ютуб-каналі.