На війні загинули працівники АТ “Сумиобленерго” Юрій Прочухан і Дмитро Дзюба

Великі тяжкі втрати прийшли в енергетичну родину Сумщини. На фронті в боротьбі за Незалежність України полягли два фахівці АТ “Сумиобленерго” – Юрій Прочухан і Дмитро Дзюба.

Юрій Прочухан працював у АТ “Сумиобленерго” електромонтером з експлуатації електролічильників ІV групи бригади по заміні та експлуатації засобів обліку філії “Сумський район електричних мереж”. Енергетиці присвятив 21 рік свого життя, з них 20 – роботі у Товаристві.

Мав бойовий досвід – у 2014-15 брав участь в АТО. І ще до початку повномасштабного вторгнення росії, з 1 лютого 2022 року, знову приєднався до Збройних Сил України. Старший солдат Юрій Прочухан загинув 5 квітня 2024 року на Донеччині, захищаючи нашу свободу. Захисник не дожив до свого 50-річчя буквально 2 місяці.

Дмитро Дзюба працював контролером енергонагляду ІІ групи бригади контролерів енергонагляду філії “Шосткинський район електричних мереж”  АТ “Сумиобленерго”.

З 17 травня 2023 року пішов на військову службу, захищати Україну від російських окупантів.
Військовий вишкіл отримав у Великій Британії. Бойовий позивний “Ворон” Дмитро обрав на честь свого рідного селища Вороніж. Воював на Волноваському напрямку Донеччини. Нагороджений нагрудним знаком «Ветеран війни — учасник бойових дій».

Солдат мотопіхотного батальйону Дмитро Дзюба загинув 3 квітня 2024 року під час мінометного обстрілу бойових позицій. У серпні йому мало б виповнитися 35 років.

Колектив АТ “Сумиобленерго” висловлює співчуття рідним загиблих захисників. Низький уклін Героям, завдяки яким ми живемо та працюємо на рідній землі.

Не пробачимо ворогам цих трагедій і не забудемо ціну свободи!

Слава Україні та її Героям!