На сайті Президента збирають підписи за присвоєння загиблому боксеру із Сумщини звання Героя України

На сайті глави держави створена петиція про присвоєння звання Героя України (посмертно) нашому земляку, відомому боксеру з Шостки Максиму Галінічеву.

«У травні 2022 року він свідомо відмовився від участі в чемпіонаті Європи і пішов добровольцем захищати нашу країну в лавах 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади. На війні Максим отримав два поранення і після кожного знову повертався на фронт, адже він завжди віддався своїй справі на всі 100%. 10 березня 2023 року він загинув у Луганській області», – йдеться у петиції.

Зазначається, що національна збірна команда України з боксу звертається із проханням присвоїти Максиму Галінічеву звання Героя України, адже він свідомо відмовився від успішної кар’єри в боксі та віддав за свободу країни найцінніше – своє життя.

Нагадаємо, шосткинець – віце-чемпіон Юнацьких Олімпійських ігор (2018), дворазовий Чемпіон Європи серед молоді (2017, 2018), віце-чемпіон Європи (2021), багаторазовий чемпіон України, володар Кубка України.

Петиція про присвоєння Максиму Гілінічеву звання Героя України вже набрала 6 501 голос із 25 000 необхідних. Проголосувати можна за цим посилання.