На Сумщині та Чернігівщині посилюють лінію оборони — речник ОК “Північ” Вадим Мисник

На Сумщині та Чернігівщині посилюють лінію оборони. Також зберігається активність російських диверсійно-розвідувальних груп. 

Про це повідомив речник ОК “Північ” Вадим Мисник в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Лінія оборони вибудувана, ми її посилюємо. І вглиб додаткові смуги оборони відбудовуються вже, дуже потужні”, — зазначив Вадим Мисник.

За його словами, зберігається активність російських ДРГ.

“Ми своєчасно виявляємо їх, відкриваємо вогонь та даємо відсіч, бо державний кордон для нас – це лінія фронту, лінія зіткнення зі всіма її ознаками. Ми її тримаємо, посилюємо оборону”, — додав речник ОК “Північ”.

Проте диверсійно-розвідувальні групи з Білорусі наразі не спостерігаються.

“Наша розвідка постійно відстежує їхні переміщення і те, що у них відбувається. У них протягом місяця були заходи перевірки бойової готовності, і ми знаємо, що там долучалися, порівняно з минулим роком, набагато більше військовозобов’язаних до військових частин. Але зараз уже, з 17 квітня, почався процес — вони повертаються додому.

Але, враховуючи 2022 рік 24 лютого, ми знаємо звідки ворог просувався, через Чернігів намагався на Київ (зайти — прим. ред.). Ми знаємо наш рельєф, наші особливості і які спроможності ворог має на цьому напрямку. Тож ми розглядаємо варіанти і такі, щоб дати відсіч в разі необхідності”, — розказав Вадим Мисник.

За даними розвідки, ротація російських військовослужбовців здійснюється постійно, додав речник.

Суспільне