На Тростянеччині занедбали одне з найкращих джерел підземних вод

Впродовж багатьох років найкращою на Тростянеччині Сумської області вважається джерельна вода села Криничне.

Вона смачна, довго не псується і як кажуть люди – корисна. З трьох нержавіючих труб вода потужно ллється. І хоча люди набирають одночасно води по сто літрів і більше, черг тут практично немає, вода в ємкості набирається швидко. І місце тут затишне – луг з запашними травами, біля джерела – неподалік хрест з іконою, є де посидіти, помилуватись природою. Всі умови відпочити, набрати води і Богу подякувати.


Але останнім часом немає тут хазяйської руки. У Криничанському старостаті, видно, забули, що це місце для багатьох шановане. Чомусь тут не слідкують за порядком. Скрізь безлад. Сходи до джерела погнили від сирості, не зайвим було б замінити, поручні для зручності поставити.

Біля самого джерела донедавна стояла альтанка, яку там встановили для відпочивальників. Кілька років простояла в аварійному стані. Фундаментні балки прогнили, споруда покосилася і ось нещодавно завалилась на землю повністю. Між тим, біля контори старостинського округу в центрі Криничного вже який рік простоює відразу кілька альтанок…

ntgazeta.com.ua