Підтримайте петицію про присвоєння звання «Герой України» загиблому захиснику Юрію Грабині

Просимо підтримати петицію про надання посмертного звання “Герой України” нашому земляку – солдату Юрію Грабині, 22 грудня 1974 року народження, який служив механіком-водієм механізованого відділення, механізованого взводу, механізованої роти у складі військової частини А7318 і загинув як Герой.
Юрій Володимирович був справжнім героєм нашої країни, про що свідчать його дії та відданість під час військової служби. Він проявив найвищу мужність та самопожертву, вступаючи у боротьбу за незалежність та територіальну цілісність України.
У 2015 році солдат Грабина був призваний захищати нашу державу в зону Антитерористичної операції, звідки на радість всім повернувся живим.
25 лютого 2022 року, після повномасштабного вторгнення росії, пішов добровольцем, не чекаючи ні призову, ні повістки. Наступного дня з автоматом в руках тримав захисні редути в Охтирці.
На превеликий жаль, ця війна стала для нього останньою. 17 лютого 2024 року захисник загинув під час виконання військового обов’язку в населеному пункті Терни Краматорського району Донецької області, утримуючи позиції від ворожого наступу, під ворожим мінометним обстрілом. Він не покинув свого місця бою і залишився вірним обіцянці захищати нашу країну до останнього подиху.
Цей воїн був нагороджений за свою військову службу численними відзнаками, серед яких медаль “Учасник Антитерористичної Операції”, президентська відзнака “За участь в антитерористичній операції”, медаль “Козацька Звитяга”, нагрудний знак Збройних сил України “Гідність та Честь” та нагрудний знак “Захисник України”. Має велику кількість грамот і подяк за відданість Державі.
“Солдат Грабина відзначався не лише своєю відвагою на полі бою, але й чесністю, відданістю, твердим характером та готовністю допомогти товаришам у будь-якій ситуації. Він був прикладом для інших воїнів та символом справжнього патріотизму.
Враховуючи його відвагу, самопожертву, високі якості характеру та внесок у захист нашої Держави, ми вважаємо, що солдат Грабина Юрій Володимирович заслуговує на відзнаку найвищого рівня – посмертного присвоєння звання “Герой України”, – йдеться у зверненні до Президента.
Підписати петицію можна за посиланням.