У рамках проєкту «Реабілітація травм війни» сумський виш отримав тренажери на 1,9 млн

У рамках співпраці з благодійним фондом «Пацієнти України» та україно-швейцарського благодійного проєкту «Реабілітація травм війни» Сумський державний університет отримав обладнання на суму 1,9 млн грн для реабілітації різних груп пацієнтів.

Зокрема, серед наданих пристроїв – тренажери для кардіотренувань (сучасна бігова доріжка, степпер, велотренажер), хотерівський монітор, спірометри, міостимулятор для TENS-терапії, вертикалізуючий стіл та підйомник. Крім цього, були надані засоби для ерготерапії пацієнтів з порушеннями моторної функції, манекени для облаштування симуляційної лабораторії кафедри фізичної терапії, ерготерапії та спортивної медицини.

Наразі проведено ознайомлення з технічними особливостями переданих засобів, правилами користування, після ознайомлення з правилами техніки безпеки студенти розпочали навчання на нових реабілітаційних засобах.

За словами завідувача кафедри фізичної терапії, ерготерапії та спортивної медицини Юрія Атамана, передане обладнання є цінним не тільки для проведення навчального процесу та доклінічної підготовки студентів-фізичних терапевтів, а й дозволить суттєво розширити перелік послуг, що можуть надаватися підрозділом населенню Сум. На даний час все більша кількість громадян потребують довготривалої реабілітації після бойових уражень опорно-рухового апарату, ЦНС, периферійних нервів та магістральних судин.