Що може з’явитися в новій приставці PlayStation 5 Pro від Sony

Ще у кінці лютого стало відомо, що Соні ймовірно випустить PS 5 Pro Трініті вже восени 2024 року.

За свідченнями джерел CNBC, ця консоль має підвищити зацікавленість користувачів у сенсі придбання. Також, деякі фахівці зауважують, що цей реліз буде зроблено перед виходом GTA 6. 

Щодо останніх новин, 15 березня на каналі відомого блогера Moore’s Law is Dead з’явився відеоматеріал про очікувані параметри “прошки”. Зокрема, мова йде про наявність більш продуктивного графічного чіпа, зростання швидкості системної пам’яті та інше. Якщо є бажання трохи перепочити, можна використати Champion casino бездепозитний бонус та вирушити у цікаву мандрівку світом ігрових автоматів. 

Інсайди щодо технічних параметрів майбутньої “прошки”

18 березня, на порталі nachasi.com з’явилася новина про параметри PS 5 Pro. У матеріалі посилаються на відомого інсайдера, Тома Гендерсона. Згідно з повідомленням, нова консоль матиме наступні можливості:

  • Більш ефективна системна пам’ять 576 Гб/с (на 28% більше, ніж у базовому варіанті);
  • Приблизно, на 10% потужніший процесор, ніж у звичайній PS 5;
  • Потужніша підтримка аудіо (продуктивність ACM зросте на 35%).

Окремо, технічний оглядач повідомив, що Соні збирається впровадити підтримку FPS у 4К. І взагалі, у разі появи масових чуток та інсайтів, можна очікувати і певних офіційних заяв виробника. Тож, якщо ПлейСтейшн 5 Про дійсно має вийти, про це невдовзі повідомить Соні. 

Додаткові відомості про очікувану консоль

За твердженням Гендерсона, нова приставка ймовірно з’явиться у листопаді цього року. Відомостей про її вартість поки що немає. Але, вже відомі параметри є підтвердженими. Тестування консолі під кодовою назвою “Трініті” тривали з вересня минулого року у власних лабораторіях Соні. При цьому, у січні 2024-го, треті особи почали отримувати доступ до попередніх їх результатів. 

За звітом інсайдера, PlayStation 5 Pro матиме прискорений рендеринг (на 45% швидше звичайної приставки). Також, приставка буде у чотири рази продуктивніша у форматі трасування променів. А, щодо потужності ядра графіки, вона складе 33.5 терафлопс. І насамкінець, у новинці з’явиться власна технологія масштабування малюнків зі штучним інтелектом. Остання, матиме змогу переходити від Full HD до 4K приблизно впродовж 2 мілісекунд.