Ігор МОЛОТОК прокоментував переваги та недоліки Держбюджету-2022

Учора Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет на 2022 рік. Переваги та недоліки головного фінансового документу прокоментував народний депутат України, член бюджетного комітету ВР Ігор МОЛОТОК.

«Своєчасне ухвалення Державного бюджету – необхідний і важливий крок для забезпечення ключових потреб держави, економічної стабільності і можливостей для розвитку країни. І сьогодні ми такий крок зробили, ухваливши Головний кошторис на наступний рік», – наголосив парламентар на сторінці у Фейсбук.

За словами політика, попри дуже стислі терміни, Бюджетний комітет все ж провів ретельний і детальний аналіз доопрацьованого законопроєкту, надавши ряд пропозицій.

«Голосував «за» Бюджет-2022, хоча абсолютно не згоден із забезпеченням соціальної складової. Попри рекордне збільшення дохідної частини – на 50 млрд – соціальні стандарти залишились на тому ж рівні, хоча потребують збільшення щонайменше удвічі.

Суттєвий мінус – недофінансування програми енергозбереження, яка передбачає термомодернізацію установ бюджетної сфери, що дозволило би на 30-40% скоротити витрати на газ та електроенергію, що надзвичайно важливо в сьогоднішніх умовах. Недостатньо виділяється коштів і на програму медичних гарантій», – говориться у повідомленні Ігоря МОЛОТКА.

З очевидних плюсів, стверджує нардеп, значне збільшення фінансування на будівництво шкіл, садочків, спортивних об’єктів, впровадження потужних інфраструктурних програм, спрямованих на відновлення доріг, модернізацію залізниці, підтримку промисловості. Це кошти, які підуть в громади.

«Перший мільярд виділено на реалізацію програми «Питна вода України», що дозволить зрушити з місця проблему забезпечення людей якісною водою, як у містах, так і у селах.

Згоден, що бюджет недосконалий, але реалістичний, і за підсумками першого кварталу намагатимемось максимально його скоригувати», – резюмував народний депутат від Сумщини, член бюджетного комітету ВР України Ігор МОЛОТОК.