На Сумщині перевірили 127 закладів харчування: ситуація з вакцинацією персоналу плачевна

Про це повідомила начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Валентина Тищенко під час брифінгу щодо механізмів перевірки закладів громадського харчування в умовах «жовтої зони».

За її словами, у більшості зі 127 перевірених закладів персонал або не вакцинований взагалі, або кількість вакцинованих коливається від 20% до 60 %.

«За чотири дні після введення «жовтої зони» карантинних обмежень перевірено 127 закладів громадського харчування. Усі заклади наразі працюють за умовами «жовтої зони»,– зазначила посадовиця. – Лише в 4 закладах (2 у Великописарівській та 2 у Буринській громадах) персонал повністю щеплений проти коронавірусу. Хоча поки що керівники цих 4-х закладів вирішили, як вони будуть контролювати відвідувачів».

Також працівники Держпродспоживслужби в Сумській області перевірили дотримання у цих закладах вимог постанови № 57 Головного державного санітарного лікаря  стосовно особливостей їх діяльності в умовах карантину.

«У третині перевірених закладів виявлені порушення, надані пропозиції та роздана інфографіка з метою проведення додаткової роз’яснювальної роботи щодо можливості їх діяльності в умовах «жовтої зони» і можливості отримати послаблення, – запевнила Валентина Тищенко. – Робота з перевірки закладів громадського харчування триває та буде продовжуватися й надалі».


Довідково. Контроль за дотриманням протиепідемічних умов, в тому числі й у закладах громадського харчування, покладено на Держпродспоживслужбу відповідно до пункту 36 Постанови КМУ № 1236. Зокрема, у постанові зазначено: «Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів посилити державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами дошкільної освіти, закладами громадського харчування, фізичної культури та спорту, ринками, закладами, що надають послуги з розміщення, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо».

З оголошенням в Україні з 23 вересня 2021 року «жовтої зони» карантинних обмежень посилено нагляд за цими закладами, адже при дотриманні особливих умов заклади зможуть продовжувати свою діяльність так, як це було в «зеленій зоні» карантину.

Поділитися в соцмережах: