На сумських ринках експерти виявили низку порушень

2 червня під час позачергового засідання виконкому начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег Дубицький доповів про стан підготовки ринків міста до роботи у весняно-літній період.

Сьогодні на ринках Сум облаштовано 6 лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи. За 4 місяці 2016 року спеціалістами було проведено понад 76 тис. експертиз. За їх результатами не допущено до реалізації неякісну продукцію: 673 кг м’яса, 1479 кг молока, 1620 шт. яєць, 1550 кг риби, 7439 кг овочів та фруктів.

Протягом квітня-травня здійснили перевірки ринків. Їх результати показали, що адміністрації здійснюють недостатній контроль. Зокрема: у продажу знаходилися продтовари без документів, заборонені до продажу, порушувалося товарне сусідство (наприклад, у холодильнику поруч з рибою реалізовувався майонез та ковбасні вироби), температурний режим зберігання товарів, запас продуктів розміщувався за межами торговельних точок, на тротуарах тощо.

З 16 до 20 травня сумські ринки повторно перевірили на усунення порушень. «Ринки міста Суми в основному до роботи у весняно-літній період підготовлені», – підсумував Олег Дубицький.

За його словами, в обласному центрі нині працює 14 ринків, загальна торговельна площа яких становить близько 57,9 тис. м2, за спеціалізацією: 1 продовольчий, 2 непродовольчих, 11 змішаних. На них облаштовано 5823 торгових місця, у тому числі 928 місць для реалізації сільськогосподарської продукції. Заповнення торгуючими в середньому складає 70-80% від загальної кількості місць на ринках