Соління у банках: турбота про сім’ю чи бомба уповільненої дії?

Літо – це не тільки відпустка та море (річка, курорт, санаторій, хата в селі – потрібне підкреслити), а ще й сезон консервації. Відповідальні господині починають мити й стерилізувати банки, закладати у них огірки, помідори, капусту, баклажани і все, що змогли виростити на власному городі чи купити на ринку. У нашому сумському суспільстві поки що переважає думка: “Консервуєш – хороша господиня, не консервуєш – ледащо, і що ж твоя сім’я взимку їстиме?” Отож і стараються жінки, годинами простоюючи на кухні та забиваючи рівними рядами банок полиці у коморах і підвалах. Звісно, овочі – це дуже корисно, це джерело вітамінів, але ж чи стосується це консервів, у які щедро кладеться олія, цукор, оцет і найголовніше – сіль?

Дослідники з США та Венесуели поінформували, що людям не варто захоплюватися різними соліннями, які можуть негативно позначитися на стані здоров’я. А все через надмірну кількість солі у консервах, яка затримує воду в організмі людини. На день не більше 6 грамів – саме таку норму солі медики вважають безпечною для людини. А споживаючи консерви, ви гарантовано її перевищите.

Вчені констатують, що люди, які упродовж років взимку ласують продуктами консервації, в результаті можуть отримати цукровий діабет і ожиріння печінки.