У лікарнях області скоротили добові норми споживання хліба, картоплі та круп

Про це йшлося 29 лютого під час апаратної наради в управлінні охорони здоров’я Сумської ОДА, де головним питанням порядку денного був розгляд стану харчування хворих у стаціонарах лікувально-профілактичних закладів області за 2015 рік.

За словами обласного дієтолога Тамари Калашник, на Сумщині 1,5 року діє нова система харчування у лікувально-профілактичних закладах. Згідно з нею добові норми споживання хліба, картоплі та круп скорочено. Разом із тим у 2015 році залучено більше 1 млн позабюджетних коштів на покращення харчування пацієнтів, акцентувала Тамара Калашник. Щодо кадрового забезпечення, додала вона, – лікувальні заклади області лише на 28% укомплектовані дієтологами.