Виходимо з посту правильно

Коли наближаються свята, біля супермаркетів товчеться сила-силенна народу з величезними пакетами харчів. Хтось із них просто хоче добре посвяткувати, а хтось до цього сидів на пісній дієті і тепер з нетерпінням чекає, щоб розговітися. Для тих, хто постував є небезпека «зірватися». Лікарі помітили, що найбільша кількість пацієнтів гастроентерологічних відділень буває одразу після свят. Тому, для таких ласунів невеличкі поради, щоб не опинитися серед таких пацієнтів.

По-перше, якщо ви полюбляєте їсти паски, то печіть їх заздалегідь днів зо два. Бо свіже спечене тісто створить важкість у шлунку і може перевантажити підшлункову. Також, не їжте все й одразу. Спробуйте м’ясні страви зі свіжою зеленню. А іншим разом яєчками та овочами. Не заїдайте все пасками, куштуйте їх в окремий прийом їжі.

Якщо ви плануєте пити алкоголь, то краще оберіть вино. Після посту ваша печінка може погано сприйняти міцні напої. І, звісно ж, не зловживайте жирненькою ковбаскою. Не думайте, що тут допоможе ферментний препарат, просто їжте помалу. Свята пройдуть, а здоров’я лишиться, якщо бути розумним.