Сумські панкратіоністи привезли з чемпіонату світу 6 золотих та 5 бронзових медалей

Нещодавно У Римі відбувся чемпіонат світу з панкратіону. На цих престижних міжнародних змаганнях сумські спортсмени вибороли одинадцять медалей різного ґатунку. Гідно виступили не тільки дев’ятеро дорослих спортсменів, а й юніори.

Серед дорослих дві золоті нагороди у Дмитра Баранова, Кирила Горобця, Світлани Скрипник та Олени Сушко. Крім того, Вікторія Сергієнко виборола золото та бронзу, а Анастасія Воскобойник завершила виступ, маючи срібну та бронзову медалі. Дебютант змагань такого калібру Дмитро Вакуленко став третім, з таким же результатом виступив й Денис Никонець.

«Чемпіонат світу з панкратіону – це найважливіший старт для нас цього року був. У підсумку збірна України посіла третє загальнокомандне місце, попереду Росія, Казахстан. Ще є над чим працювати», – говорить Сергій Чередніченко, заслужений тренер України з панкратіону.

Та, незважаючи на регулярну участь у подібних змаганнях на світовій арені, самі спортсмени не приховували задоволення від подорожі до Риму.

 «У нас був вільний день, коли ми всі гуляли по Риму, дуже сподобалося, емоції зашкалюють, дуже гарне місто», – розповідає Світлана Скрипник, заслужений майстер спорту України з панкратіону.

Повну версію цієї цікавої розмови ви можете переглянути у п’ятому випуску програми «Арена Чемпіонів».