У Конотопі змагатимуться за Кубок голови ОДА з греко-римської боротьби

У Конотопі відбудуться змагання на кубок голови Сумської облдержадміністрації з греко-римської боротьби серед юнаків молодшої вікової групи.

Змагання відбудуться 22-24 жовтня у приміщенні фізкультурно-оздоровчого комплексу Конотопської дитячо-юнацької спортивної школи ім. Михайла Маміашвілі.

У змаганнях візьмуть участь понад 150 спортсменів Сумської області чотирьох вікових категорій.

До речі, у Сумській області греко-римська боротьба розвивається у містах Суми, Конотоп, Шостка, Путивль та селищі Липова Долина. У відділеннях дитячо-юнацьких спортивних шкіл займаються понад 300 учнів, роботу з якими проводять 14 тренерів, з яких один має звання «Заслужений тренер України», вищу тренерську категорію, шість – другу.

У Конотопі працює дитячо-юнацька спортивна школа, що носить ім’я свого видатного земляка Михайла Маміашвілі – Олімпійського чемпіона з греко-римської боротьби 1988 року (м. Сеул), триразового чемпіона світу, триразового чемпіона Європи. У 2017 році вихованець цієї школи Імед Худжадзе став срібним призером чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед молодших юнаків. У червні 2021 року Імед став чемпіоном юніорської першості Європи з греко-римської боротьби.