У Сумах проведуть спортивно-масовий захід на честь відкриття Олімпіади-2020

23 липня у Сумах буде проведений спортивно-масовий захід, присвячений церемонії підняття прапорів України та Національного олімпійського комітету з нагоди відкриття Ігор ХХХІІ Олімпіади, що відбудуться у період з 23 липня по 8 серпня у місті Токіо (Японія).

У рамках проведення заходу о 13.00 стартує легкоатлетичний пробіг за маршрутом: площа Незалежності, 2 – вул. Соборна – Театральна площа. На Театральній площі о 13.15 розпочнуться інші урочисті заходи.

Довідково. На головному спортивному форумі чотириріччя Україну представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах).

Від Сумської області в складі збірної України участь в Олімпіаді беруть четверо спортсменів: Ігор Главан (біг), Олександр Погорілко (біг), Ігор Мусієнко (штовхання ядра), Олексій Гунбін (стрільба з лука).

Загалом близько 11 тисяч спортсменів більш ніж з 200 країн виступлять у 33 видах спорту і розіграють 339 комплектів нагород. Ігри мали відбутися у 2020 році, але через коронавірус були перенесені на рік. При цьому вирішили залишити назву «Олімпіада-2020».