У Сумах завершується кубок області з кінного спорту

У Сумах 15 жовтня почали розігрувати кубок Сумської області з кінного спорту.

Семен Поярков займається цим видом спорту три місяці, й це його перші змагання. Виступав у виїздці. Говорить – були помилки. Тож є над чим працювати.

“Мені подобається розмовляти з конями, їздити на них, виступати. І прибирати – для мене нічого складного немає”, – говорить Семен.

Мама Семена каже, що він займається разом із сестрою.

“Я спочатку була дуже проти. Мені здавалося, що це не для дівчинки таке заняття. Але вирішила не ставати на перешкоді мрії дитини. Це дає дітям самостійність, привчає до праці. Тому, що дуже часто батьки жаліються на своїх дітей, що вони не можуть змусити їх вдома щось робити. А тут вони за кіньми прибирають, чистять їх, миють. Вони це вміють. І ти бачиш, що твоя дитина досить доросла вже. Це не може не тішити мене як маму”, – говорить Наталя Пояркова.

Вже шість років у кінному спорті Діана Боровик. У її активі вже є виїзди на європейські старти.

“На цих змаганнях виступаю на молодих конях, яких я готую до змагань вищого рівня. Тому я на цих змаганнях результатів не очікую, які є на моїх основних конях. Але мені потрібно, щоб вони відчули атмосферу змагань”, – каже Діана.

Зі слів Діани, кінний спорт зробив її значно впертішою та дуже комунікабельною.

Понад 70 вершників різного віку змагаються у двох видах програми – виїздці та конкурі. Змагання  завершаться сьогодні, 17 жовтня.

Суспільне