Пенсіонерка з Сум віддала 90 тисяч гривень закордонному “нареченому”

Вчора до поліції з заявою про злочин звернулася 71-річна сумчанка. Вона повідомила правоохоронцям, що у соціальній мережі їй надійшло повідомлення від користувача Ralph Tod. «Іноземець» під час спілкування повідомив, що працює «лікарем нейрохірургом в Єменському таборі від ООН».

У ході подальшого спілкування з жінкою незнайомець повідомив, що хоче приїхати до неї у відпустку. Проте для цього жінці необхідно написати листа в ООН та вказати в ньому, що вона його наречена. Жінка не знала, як це зробити, тож її залицяльник взявся робити все сам.

Від імені жінки він з її поштової скриньки нібито направив листа до ООН. А вже через кілька днів «нареченій» надійшов лист з підтвердженням отримання запиту про відпустку та необхідністю сплатити поштові витрати в розмірі 38 483 гривень. Після цього написав Ральф і повідомив, що «для підтвердження відпустки необхідно перерахувати грошові кошти в сумі 1000 доларів США». Жінка погодилася, рушила до відділення банку і відправила 40 тисяч гривень на вказану їй банківську картку.

Через два дні жінці знову написав Ральф та повідомив про те, що приїде в Україну «з командою з чотирьох співробітників військової розвідки та чотирьох співробітників служби безпеки та про необхідність сплатити 3000 євро на витрати. Пенсіонерка йому відповіла, що немає такої суми, та «наречений» не відступив, а попросив жінку сплатити хоча б половину коштів. Після розмови з «іноземцем» сумчанка знову пішла до банку та перерахувала грошові кошти в сумі 50 000 гривень на банківську картку українського банку. Коли ж після відправлення грошей жінка знову отримала повідомлення про необхідність відправити ще 15 000 гривень, вона зрозуміла, що спілкувалася з шахраєм, тож звернулася із заявою до поліції.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочали слідство.