“Карантинне” танго: як у Сумах змагалися бальники та чому їм це дозволили

3 квітня у молодіжному центрі «Романтика» пройшли Всеукраїнські змагання зі спортивних бальних танців. До Сум приїхали танцюристи з Києва, Харкова, Одеси. Кого судді визнали кращими, які емоції вирували на паркеті та в чому секрет успіху танцювальної пари, дізнавалися мої колеги.

Повільний та віденський вальси, квікстеп, танго, ча-ча-ча та пасодобль. Це лише частина танців, які виконували учасники Всеукраїнських танцювальних змагань «Гран-прі Сумщини». Всього до Сум приїхало 378 танцювальних пар. Близько 50 пар учасників відмовилися від участі через пандемію.

Таке масове скупчення учасників викликало у містян багато питань, сюди час від часу приїжджала поліція перевіряти дотримання карантинних вимог, розповідає директор центру дозвілля молоді “Романтика” Ігор Ганненко:

“Ми намагалися організувати все так, щоб одні люди позмагалися і пішли, потім вже заходять учасники іншої категорії. Таким чином ми зменшили наплив людей, усі в масках, у приміщенні є антисептики, без маски можуть бути лише ті учасники змагань, які в цей момент змагаються на паркеті”

Організатори наголошують, що мають повне право на проведення цього заходу у «червоній» зоні відповідно до Постанови Кабміну, адже це – офіційні змагання, внесені до Єдиного календаря фізкультурних заходів Міністерства молоді та спорту.

“Без цих дозвільних документів ми навіть зайти б сюди не змогли”, – розповідає Дмитро Крючков, організатор.

Учасники ж щиро радіють, що мали змогу в такий нелегкий час вийти на танцювальний паркет.

Більше про те, як учасники почуваються на паркеті в умовах карантину, та що говорять організатори турніру, дивіться у нашому сюжеті: