Що сумчани робили у Коломиї?

Та медалі ж виборювали! І це їм доволі непогано вдалося. Збірна команда м Суми, вихованці ДЮСШ «Спартаківець», взяли участь у чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу серед дівчат, юнаків та юніорів, який проходив з 13 по 18 вересня у Коломиї. Троє сумських спортсменів завоювали 12 медалей: 4 золотих, 7 срібних і 1 бронзову.

Формат змагань був класичним, тобто медалі розігрувалися в кожній вправі: присіданні, жимі лежачи і становій тязі, і в загальному заліку. Ольга Коваленко у всіх видах виборола срібло і в підсумку посіла друге місце серед дівчат у ваговій категорії до 72 кг з результатом 300 кг.

Андрій Авраменко став чемпіоном серед юнаків у ваговій категорії до 83 кг з результатом 565 кг, у нього золото в присіданні зі штангою і в становій тязі, а також срібло – в жимі. За підсумками змагань сумський силач був включений до складу збірної України на Чемпіонат Європи в м Каунас (Литва) 24 листопада – 2 грудня.

Сергій Гашенко посів друге місце серед юніорів у ваговій категорії до 66 кг з результатом 527,5 кг: у нього – срібло в тязі і дві бронзи – у присіданні та жимі. На цих змаганнях Сергій з запасом виконав норматив майстра спорту України.

Призерів підготували заслужений тренер України, майстер спорту України з пауерліфтингу Павло Могильников і майстри спорту України з пауерліфтингу Іван Каптілов і Володимир Бакляк.

Джерело: shans.com.ua