Сумчани виграли перший матч в Суперлізі

Картинки по запросу волейбол

У 2016 році,  неодноразовий призер Суперліги, волейбольний клуб “Хімпром-СумДУ”, був ліквідований. Рік наше місто було без великого волейболу. У  2017 році команда відродилася вже під ім’ям «ШВСМ-СумДУ» і, дебютувавши у Вищій лізі, у перший же рік виграла її і домоглася переходу в елітний дивізіон українського волейболу.

У першому  домашньому турі чемпіонату ,  який відбувся напередодні, команда «ШВСМ-СумДУ» приймала харківську «Юракадемію». У першому матчі сумчани, хоч і не без боротьби, але поступилися харків’янам – 1: 3.

А ось наступного дня вони показали зовсім інший волейбол. Вже у першій партії вони вийшли на куражі – буквально задавили гостей своїм натиском і виграли  25:19. У другій партії юристи прийшли в себе і відіграли бал з таким же рахунком: 19:25. Причому, програш у другому, а потім і в четвертому  сеті – це абсолютно не заслуга суперників.  Своїми помилками на подачі і прийомі сумчани зводили нанівець успіхи нападників і блокуючих. Але характер у команди однозначно є і вони його продемонстрували своїм вболівальникам – завоювавши в результаті неймовірно нервові, кров’ю і потом зароблені два очка, здолавши харків’ян з рахунком 3: 2.