Талановита сумська художниця презентувала виставку живопису

Викладачка Сумської дитячої художньої школи ім. М.Г. Лисенка Вікторія Швачунова представила свої роботи широкому загалу.

Виставка робіт відкрилась в Лебединському художньому музеї ім. Б. К. Руднєва. Це вже друга персональна експозиція художниці у стінах музею.

Вікторія Швачунова народилася в Лебедині, і змалечку душа дівчини лежала до мистецтва. Спочатку вона навчалась у міській дитячій школі мистецтв ім. Б. Гмирі на художньому відділенні. Далі продовжила навчання в Сумському державному педагогічному університеті на мистецькому факультеті. Нині ж Вікторія Швачунова працює викладачем живопису, композиції та малюнку в Сумській дитячій художній школі ім. М. Г. Лисенка. Її роботи зберігаються у музеях і приватних колекціях України та за кордоном.

«Мистецтво завжди зі мною, малюю за покликом серця краєвиди рідного краю, натюрморти, бо я, як і кожна жінка люблю квіти, городину, вирощену власними руками, красивий посуд», – говорить Вікторія.

За словами художниці, одні картини написані за кілька годин, інші – за тижні. Однак, кожна має власну історію, яка западає в душу.

Першими відвідувачами виставки стали учні художнього відділення дитячої школи мистецтв, рідні художниці, друзі та поціновувачі мистецтва, які відмітили, що від картин віє теплотою, добром і позитивною енергією.