Лайфхаки для використання металевих форм для випічки

Для випічки є різні форми, вони представлені в асортименті та можуть бути виготовлені з різних матеріалів. Це може бути силікон, метал, скло, кераміка тощо. Особливим попитом користуються металеві форми для випічки, які можна замовити в інтернет-магазині товарів для кондитерів “ZaPodarkom” за доступною ціною. Основні види – суцільнолиті та роз’ємні.

Як змастити форму для випічки?

Перед тим, як використовувати металеві форми для випічки, слід дізнатися, чим їх потрібно змащувати.

Вибір мастила залежить від кількох чинників:

  • тип випічки. Для жирної (пироги, кекси) можна використовувати вершкове масло, олію, маргарин, смалець. А для нежирної (бісквіти, печиво) краще використовувати розм’якшене вершкове масло, рослинну олію без запаху, спрей для випічки;
  • матеріал форми. Нержавіюча сталь добре прилипає до тіста, тому потрібне більш ретельне змащування. Алюміній прилипає до тіста менше, але все ж рекомендується змастити форму. Чавун практично не прилипає до тіста, але змащення допоможе поліпшити смак та текстуру випічки;
  • наявність антипригарного покриття. З антипригарним покриттям ємність змащувати не обов’язково, але можна використовувати трохи олії. Якщо немає такого покриття, то потрібне обов’язкове змащування.

Способи змащення – натерти форму шматочком вершкового масла, нанести розтоплене масло за допомогою кондитерського пензлика, використати спрей для випікання, змастити олією за допомогою паперового рушника.

Ще один варіант – змішати борошно, рослинну олію та жир у рівних пропорціях і нанести на поверхню ємності спеціальним пензликом. Замовити кондитерські товари (інвентар, посуд, інгредієнти) можна за посиланням https://zapodarkom.com.ua/category/vanil-struchkovaya/ за вигідною ціною.

Як вийняти пиріг із форми для випічки?

Щоб легко дістати пиріг із металевої форми для випічки, слід дати йому охолонути протягом 10-15 хвилин.

Потім проводять ножем по краю пирога. Це допоможе відокремити його від форми. Перевертають ємність, накриваючи великою тарілкою або решіткою для охолодження. Обережно піднімають її, щоб пиріг залишився на тарілці.

Рекомендується використовувати металеву форму з антипригарним покриттям. Змащують її перед випічкою. Слід поставити форму з пирогом у посудину з холодною водою на кілька секунд, потримати над парою кілька хвилин або використати нитку, що полегшить виймання.

Як мити металеву форму для випічки?

Щоб правильно мити металеву форму слід дотримуватися простих рекомендацій:

  • дати охолонути. Не слід мити відразу після випічки;
  • замочити в теплій воді. Наповнити раковину або таз теплою водою з мийним засобом, помістити ємність у воду і дати їй постояти 10-15 хвилин;
  • вимити м’якою губкою. Звернути увагу на місця, де є пригорілі залишки їжі;
  • обполоснути чистою теплою водою, щоб видалити весь мийний засіб;
  • витерти насухо чистим рушником.

Необхідно використовувати щадний мийний засіб, не застосовуючи абразивні матеріали (наприклад, металеві мочалки). Не ставити форму з металу в посудомийну машину. Для чищення алюмінієвих форм можна використовувати оцет.