На WMC 2024 презентували смартфон-розкладачку за привабливою ціною

Як відомо, мода є циклічною. Не стає виключенням і сучасна техніка – експерти на ринку смартфонів вже декілька місяців говорять про повернення моди на розкладачки нового формату, а великі компанії серйозно роздумують першими зайняти перспективну нішу. Рішучих кроків поки що небагато, проте бренд BlackView презентував свій варіант такого пристрою.

Чи повернеться мода на “розкладачки”?

Ринок складних смартфонів станом на 2024 рік оцінюється майже у 29 млрд доларів, проте за прогнозами спеціалістів за наступні 5 років має перевищити 63 млрд. Очікується, що розвиток технологій призведе до збільшення кількості моделей такого типу від різних виробників. Такий формат повинен подарувати новий користувацький досвід у споживанні контенту – перегляді відео, у мобільних іграх або азартних іграх на https://nap-ua.org/.

 

За прогнозами компанії TrendForce “розкладачки” мають зайняти 5% від усього ринку смартфонів до 2027 року, проте дійсно флагманських моделей, які б створювали конкуренцію класичним смартфонам ринок досі не знає.

 

Одним із головних технічних рішень має стати революція у світі дисплеїв – у складних смартфонах нового покоління він має витримувати великі навантаження, а головне не залишати заломи після тривалого використання. Наразі на ринку хазяйнує Samsung, охоплюючи приблизно 60% ринку складних смартфонів, в той час як Oppo та Vivo навпаки виходять з гри. Не багато новин і про розкладачку від Apple – схоже компанія переключила увагу на інші пристрої.

Особливості моделі BlackView Hero 10

Смартфон було представлено на виставці мобільних технологій WMC 2024, яка цього року проходила у Барселоні. Цьогоріч захід називають певною мірою законодавцем моди на найближчі роки, тому до кожної новинки увага була особливо.

 

Навряд чи BlackView Hero 10 може похизуватися дивовижними технічними показниками, проте для повсякденного використання набір цілком слушний:

  • Оперативна памʼять 12 Гб;
  • AMOLED-дисплей, що складається та зовнішній дисплей;
  • Основна камера 108 Мп., фронтальна – 32 Мп.

Очевидно, що презентація такої моделі має на меті привернути увагу до відповідного сегменту ринку, зробивши його доступним.

 

Його оголошена вартість становить 399 євро, що робить його найдешевшим складним смартфоном, проте така ціна вимагає від розробників певним чином поступатися у деяких аспектах. Наприклад, один з найочевидніших недоліків – це відверто слабка батарея обсягом 2630 мА/год. Не варто чекати і популярного нині процесора Snapdragon 8 Gen 3, який сьогодні у більшості передових моделей – тут встановлено MediaTek Helio G99.