Туристичні поради: вибираємо намет

Намети — незамінне знаряддя для туристів, рибалок, прихильників активного відпочинку. Таке туристичне обладнання буває багатьох видів. Це й великі кемпінгові наметові будиночки, в яких може влаштуватися до 6 людей. Або ж компактні намети для одного, які зручно переносити на плечах, швидко розкладати, при цьому вони дають змогу комфортно відпочити.

Оптимальним варіантом для походу стане намет двомісний, що легко можна придбати в інтернет-магазині Robinzon. Палатки необхідні рибалкам, туристам, альпіністам, професійним подорожуючим природними ландшафтами на кшталт геологів чи геодезистів. Тому кожен має вибрати для себе намет за особистими вимогами.

Як вибрати тип туристичного намету

Туристичні тимчасові будиночки відрізняються за призначенням, розмірами, внутрішнім устаткуванням. До найбільш розповсюджених належать такі моделі:

  1. Габаритні варіанти для кемпінгового відпочинку. В наметі легко розміщується до 6-х людей. В наявності зазвичай великий тамбур, де можна розташувати столик зі стільцями, тобто організувати обідню зону. Кемпінговий намет доволі важкий, тому він підійде тим, хто подорожує власним автомобілем.
  2. Туристичні намети призначені для піших походів, велосипедистів, рибалок, прихильників активного відпочинку на свіжому повітрі. Тут варто вибирати розмір і кількість місць. Існують одномісні, двомісні та більші моделі. Звертайте увагу на сезонність і наявність додаткових функцій: тканина, що не пропускає вологу, вентиляційні отвори, москітні сітки, двері та вікна на застібках тощо.
  3. Намети для екстремалів. Така конструкція потрібна альпіністам. Намет має витримувати поривчастий вітер, сніжні бурі, добре тримати сухість і тепло всередині. Тканинні шари зазвичай теж особливі — верхній вологонепроникний, а внутрішній вогнестійкий.
  4. Невеличкі намети для рибалок мають легко трансформуватись у тент від сонця влітку. А зимові моделі призначені для захисту від вітру та морозу.

Важливо, щоби намет був легкий у монтажі та міцно тримався. Легкість та компактність будуть допоміжними при перенесенні в пішій подорожі.

Як розрахувати місткість

При розміщенні всередині намету на кожну людину має припадати визначена площа. Стандартними вважаються такі параметри:

  • спальне місце — 2 м довжини та не менше 60 см ширини;
  • висота має значення тільки в кемпінговому типі;
  • наявність тамбура та кількох виходів додасть комфорту;
  • конусний чи тунельний тип впливає на функціональність.

Вентиляційні віконця в кутках намету, москітний захист, двері на блискавці важливі для літнього сезону. Зимові намети мають добре зберігати тепло всередині та не пропускати сніг і вологу. Якісні та правильно підібрані намети дозволять відпочити з комфортом.