В університеті Ліверпуля працюють 9 сумських науковців

29 березня виповнюється два роки, як було започатковано побратимство між університетом м. Ліверпуль (Великобританія) та Сумським державним університетом в рамках програми «Ініціатива Єднання».

У 2023 році з’явився новий проєкт «Співпраця для цифровізації науки та цифрової трансформації України», який передбачав стипендії як для очного, так і для дистанційного навчання, за фінансування у розмірі 197 тис. фунтів стерлінгів (близько 9 млн грн) від схеми двосторонніх грантів між Великобританією та Україною в галузі досліджень і розробок Universities UK International (UUKi).

Над проєктом працювали куратори: професор Ігор Потапов з факультету комп’ютерних наук університету м. Ліверпуль та начальник управління міжнародного співробітництва СумДУ Костянтин Кириченко, які сприяли створенню та розширенню дослідницької та інноваційної програми цифрової трансформації, зокрема, у сферах цифрової економіки, відновлюваних джерел енергії, цифрової інфраструктури.

На сьогодні в реалізації проєкту взяли участь 48 науковців СумДУ. Робота над спільно узгодженими заходами тривала протягом 5 місяців – через програму віртуальних стипендій, а також літню школу, що включала стажування в Ліверпулі.

Нині університет м. Ліверпуль приймає 9 представників СумДУ. Це молоді науковці та аспіранти, які працюють разом із колегами з академічних шкіл університету.

ВШ