З понеділка школи та позашкілля Сумської МТГ повертаються до очних занять

З понеділка, 26 лютого, відновлюється очне навчання у всіх закладах загальної середньої та позашкільної освіти Сумської міської ТГ.

З огляду на зниження рівня захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій скасувала дію відповідних протиепідемічних обмежувальних заходів.

Начальниця управління освіти і науки Неля Вербицька повідомила, що захворюваність серед учнів і педагогічних працівників знизилася: за даними відповідного опитування, хворіє 686 учнів (2% від загальної кількості) і 21 працівник.

За інформацією начальниці управління охорони здоров’я Олени Чумаченко, інтенсивний показник захворюваності наразі на 20% нижче середнього рівня інтенсивності перевищення епідемічного порогу для Сумського району. Протягом тижня, з 16 по 23 лютого, занедужало 1619 жителів громади, що на 32% менше ніж попереднього тижня. Діти складають 46% від усіх хворих. Грип виявлено у 73 людей (попереднього тижня – у 157), COVID-19 – у 16 (попереднього тижня – у 15). На стаціонарному лікуванні в медичних закладах, підпорядкованих управлінню, залишаються 12 дорослих (двоє пацієнтів – на кисневій терапії) та 22 дитини (двоє – у відділенні інтенсивної терапії, одна – підключена до ШВЛ). Ще 17 сумчан лікуються в стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» (семеро хворих отримують кисень вільним потоком, один – поміщений до реанімації).

В. о. міського голови Артем Кобзар попросив управління охорони здоров’я надалі тримати його в курсі ситуації з інфекційною захворюваністю, щоб у разі потреби комісія могла оперативно зреагувати та повернутись до протиепідемічних заходів.