Найочікуваніші мобільні ігри року, що вже доступні на iOS та Android

Мобільний геймінг переживає у 2024 році своєрідне відродження – аудиторія мобільних ігор продовжує збільшуватися, а нові моделі смартфонів мають потужні технічні характеристики, що своєю чергою значно розширює можливості розробників ігор.

У першому кварталі 2024 року гравцям вже стали доступні декілька цікавих проєктів.

Frostpunk: Beyond the Ice

Стратегія Frostpunk позиціювалася як одна з найочікуваніших ігор у своєму жанрі, та вже доступна для завантаження. Тут гравець має відбудовувати поселення серед лютих морозів та снігів, враховуючи всі особливості клімату та потреби його жителів. Це мобільна версія гри, яка вийшла на ПК ще у 2018 році, проте для платформи Android вона отримала ряд спрощень, які при цьому ніяк не вплинули на якість проєкту. Тенденція до адаптації ігор до мобільних платформ має багато спільного з індустрією азартних ігор та також підтверджує популярність саме цього напрямку. Багато таких проєктів доступні для безкоштовного завантаження так само як і в азартні ігри грати безплатно можна на сайтах українських казино.

Ex Astris

Враховуючи особливості мобільного геймінгу, в якому розробники досить часто роблять акцент на вбудовані внутрішні покупки, гра Ex Astris виглядає оригінальним рішенням. Це покрокова RPG-стратегія, в якій гравець буде зосереджений саме на сюжеті гри, який критики та гравці вже встигли високо оцінити. За розробку Ex Astris відповідає студія Hypergryph, а власне гра є платною, зате звільняє гравців від постійних донатів, дозволяючи насолодитися контентом у повному обсязі.

Ghost Shooting: Sniping Games

Доволі популярний жанр снайперських шутерів отримав гідне втілення і на мобільних платформах. Гравець спробує себе у ролі елітного снайпера, який боротиметься зі злочинністю радикальними методами більш ніж на 100 рівнях гри. Розробники подбали і про важливі деталі:

  • Можливість кастомізації зброї;
  • Фізика польоту кулі;
  • Різні ігрові режими.

Цікавою деталлю також стала поява в арсенал гравця власного дрона, за допомогою якого можна розшукувати цілі.

CrisisX

Нова гра у жанрі виживання точно сподобається шанувальникам такої категорії ігор, адже має дуже якісну графіку, чим не завжди можуть похизуватися мобільні ігри. Віддалено CrisisX може нагадати навіть Days Gone, проте у режимі онлайн. Тут також доведеться багато бігати, досліджувати велику відкриту карту, збирати ресурси, а разом з тим ще й встигати відбиватися від численних зомбі.