На Сумщині продовжується робота над відновленням мережі пасажирських перевезень

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх зустрівся з перевізниками області щодо питань організації пасажирського автобусного обслуговування населених пунктів Сумщини.

За інформацією органів місцевого самоврядування Сумської області пасажирському обслуговуванню міжміським та приміським автобусним сполученням не охопленими залишаються 495 населених пунктів.

Під час зустрічі було розглянуто ряд проблемних питань, які сьогодні турбують як перевізників, так і пасажирів. Це і незадовільний стан доріг, нестача водіїв, проблема з відшкодуванням пільгових перевезень. Також протягом багатьох років не вирішеною залишається проблема нелегальних перевезень. Вона негативно впливає на роботу офіційних перевізників і на бюджети різних рівнів, які недоотримують надходжень від сплати податків.

Окрему увагу було приділено одному з важливих питань безпеки та захисту населення області – транспортного забезпечення евакуаційних заходів. Обговорювалось заключення договорів з місцевими перевізниками задля посилення готовності громад до евакуації людей.

Під час зустрічі було узгоджено план спільних дій на найближчий місяць щодо виправлення ситуації у сфері пасажирських перевезень.

”Разом з вами, з громадами ми розпочали роботу над відновленням мережі пасажирських перевезень. Окреслили коло проблем, над якими будемо опрацювати. Через місяць зустрінемось і підведемо перші підсумки. Мета у нас єдина – забезпечити стабільне транспортне сполучення”, – зазначив Володимир Артюх.