Охтирська стоматологічна поліклініка візьме участь у пілотному проєкті МОЗ

Охтирська стоматологічна поліклініка має намір взяти участь у пілотному проєкті МОЗ щодо безоплатного зубопротезування наших захисників.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який приїзжав на відкриття будівництва амбулаторії в Чернеччині , а також завітав до Охтирки в центральну районну лікарню та стоматологічну поліклініку.

“Поспілкувався з медиками та пацієнтами.

Коли ми працювали над концепцією розвитку системи реабілітації, то орієнтувались на те, щоб якісна, доступна та безоплатна реабілітаційна допомога була доступна у кожній громаді. При формуванні спроможної мережі медичних закладів, яке ми завершили минулого року, Охтирська центральна районна лікарня отримала статус кластерної. Відповідно, тут мало запрацювати сучасне безбар’єрне відділення реабілітації — якісної, доказової, ефективної. Так і сталося. Попри близькість до зони активних бойових дій, реабілітаційне відділення вдалося запустити.

Цього року ми запустили ще одну важливу ініціативу — пілотний проєкт безоплатного зубопротезування ветеранів. Для цього в державному бюджеті на 2024 рік передбачено 750 млн грн. Сьогодні НСЗУ Національна служба здоров’я України розпочала прийом пропозицій про укладення договорів за цим напрямком. Стоматологічна поліклініка в Охтирці має намір взяти участь у проєкті та надавати такі послуги нашим ветеранам.

Також побував на будівництві модульного пункту базування лікарів екстреної медичної допомоги. Це дозволить покращити рівень умов праці медичним працівникам”, – йдеться в повідомленні міністра.

okhtyrka.net