Подвійна трагедія на Конотопщині: материнське серце не витримало загибелі сина-захисника

7 квітня Новослобідська громада зустріла та провела в останню путь захисника Владислава Стешкова, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Народився Герой 2 серпня 1998 року в селі Манухівка, там закінчив школу, продовжив навчання у Путивльському педагогічному коледжі, який закінчив у 2017 році за спеціальністю «Фізична культура і спорт». Був чемпіоном області з легкої атлетики та легкоатлетичного кросу. Потім навчався в Сумському державному університеті на факультеті фізичної культури та спорту, де отримав ступінь бакалавра. Згодом працював у сфері обслуговування.

Майже з перших днів після повномасштабного вторгнення Владислав став на захист Батьківщини у Сумській теробороні. Потім продовжив захищати Батьківщину старшим сапером 1 інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 1 механізованого батальйону військової частини А4674. Перебував у місцях, де велися запеклі бої.

3 квітня 2024 року життя захисника обірвалося внаслідок ворожого артобстрілу у Запорізькій області. Йому навіки 25…

«Плакали всі, бо втратили ще одного сина, хороброго та мужнього Воїна України. Наш Захисник Владислав показав нам приклад справжнього патріота, приклад хоробрості і відваги, він чесно і до кінця виконував свій обов’язок Воїна і Громадянина, віддавши своє безцінне життя за вільне майбутнє у незалежній Україні. Ми маємо завжди пам’ятати, якою дорогою ціною нам дістається кожна хвилина мирного життя», – розповіла Новослобідська сільська голова Ольга Гаркавенко.

Поховали Владислава на кладовищі в місті Путивль.

А 8 квітня стало відомо, що материнське серце не витримало смерті сина-Героя. У засвіти пішла мама Владислава, Віталіна.

«Тепер найрідніші люди, мама і син, разом на небесах. Немає слів, щоб вимовити весь жаль і горе. Не існує слів, щоб втішити і розрадити згорьовану родину. Без матері залишився син Артем, без коханої дружини залишився чоловік Віктор. Війна вбиває не тільки снарядами, вона вбиває горем, яке несе з собою.Щирі співчуття рідним та близьким, витримки пережити таке величезне горе. Розділяємо з вами біль втрати. Вічна пам’ять Владиславу і Віталіні, вічний спокій», – зазначили у Новослобідській громаді.

konotop.in.ua