Пішов з життя відомий сумський тренер

Відійшов у вічність сумський тренер із шахів Сергій Полеський.

Про важку втрату повідомила керівниця клубу туристів-альпіністів Сумського палацу дітей та юнацтва Віра Паненко.

“Сьогодні пішов з життя і ми прощаємося з нашим тренером з шахів Полесським Сергієм Олександровичем. Сергій Олександрович – наш колега, тренер відділу туризму, спорту та фізичного розвитку Палацу дітей та юнацтва, Сергій Олександрович, як національний арбітр з шахів, проводив суддівство найзначніших турнірів в Україні. Останні три фінали Чемпіонату України з шахів серед чоловіків він був головним суддею. Полєсський С.О., як міжнародний арбітр, працював на найбільших шахових турнірах, таких як найзначніший світовий турнір по кількості гросмейстерів «Аерофлот – опен» , Чемпіонат світу з бліцу . У вересні 2010 року Сергій Олександрович як один із найкращих шахових арбітрів України представляв нашу країну на Всесвітній шаховій Олімпіаді у Ханти – Мансійську.
Він дуже любив дітей. Вихованці Сергія Олександровича були постійними учасниками та переможцями різноманітних міських та обласних Першостей та шахових турнірів, які він систематично організовував та проводив спільно з Сумською міською федерацією шахів, управлінням у справах фізкультури та спорту Сумської обласної державної адміністрації, кожен рік проводив шаховий турнір «Тато, мама, я – шахова сім’я».
За час його роботи у Палаці дітей та юнацтва значно зросла популярність шахів серед дітей молодшого шкільного та дошкільного віку міста Суми. Полесському С.О. притаманний високий інтелектуальний рівень, морально-вольові якості. Він користувався заслуженим авторитетом серед вихованців Палацу дітей та юнацтва, їхніх батьків, а також школярів та педагогів міста. Нам буде дуже його не вистачати. Світла пам’ять Вам, Сергію Олександровичу…”, – написала вона у Фейсбуці.