Пішов із життя шанований у Сумах хірург

На 87-му році життя перестало битися серце шанованої та поважної особистості Олександра Олександровича Ніконова, повідомили в Сумській лікарні № 5.

Народився НІКОНОВ Олександр Олександрович 24 лютого 1937 року в м. Тростянець Сумської області. У червні 1960 року закінчив Харківський медичний інститут. У медичній галузі пропрацював більше 46 років, мав вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю «Хірургія».

Життєвий шлях Олександра Олександровича Ніконова викарбував історичний внесок у життя та розвиток “П’ятої лікарні”.

У 2011 році «П’ята лікарня» відзначила 25-річчя з дня створення нового 7-поверхового хірургічного корпусу.

Хірургічне відділення №1 (на 60 ліжок) було розміщене на четвертому поверсі нової будівлі, очолював хірургічне відділення Олександр Олександрович Ніконов. На посаді завідувача відділенням він пропрацював 22 роки, до 2000 року.

За час роботи на ниві охорони здоров’я провів велику кількість хірургічних оперативних втручань різного ступеню складності, вилікувавши та врятувавши від смерті тисячі хворих пацієнтів.

За багаторічну сумлінну працю в галузі охорони здоров’я, високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток хірургічної допомоги міста, 21 жовтня 2014 році був нагороджений почесною відзнакою Сумської міської ради: «За заслуги перед містом».