Сумчани пам’ятають. Сьогодні річниця загибелі героїв Олександра Коржана, Олександра Кулика, Костянтина Клочка та Руслана Мовчана 

Сьогодні, 1 березня, згадуємо героїв, які віддали своє життя за свободу України.

Минуло два роки з дня загибелі Олександра Коржана


Олександр народився 8 грудня 1993 року в селі Князе-Григорівка Херсонської області. Закінчив місцеву школу, займався спортом. Навчався в ПТУ №22 (Херсонська область), де по закінченню здобув професію тракториста.

У 2016 році вступив на військову службу за контрактом до лав ЗСУ. Брав участь в АТО на Сході України в складі 80-ї бригади ДШВ. Потому продовжив службу у 81-й бригаді.

На початку повномасштабного вторгнення рф старший сержант Олександр Коржан тримав оборону міста Суми.

Загинув Герой 1 березня 2022 року в Сумській області під час виконання бойового завдання.

Захисника поховали 14 березня 2022 року на Алеї Слави Баранівського кладовища.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Рішенням Сумської міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин м. Суми» (посмертно).

 

Минуло два роки з дня загибелі Олександра Кулика

Олександр народився 24 травня 1957 року в місті Середина-Буда Сумської області. Навчався у школі №9 міста Суми. Потім отримав диплом Київського державного інституту фізичної культури за спеціальністю «фізична культура і спорт». Проходив строкову службу.

Багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України серед юніорів і чоловіків з велоспорту. Був тренером, директором ДЮСШ «Україна», директором табору «Орлятко». Заслужений тренер України.

З 24 лютого 2022 року Олександр Кулик організував і очолив невелику групу людей із друзів і співробітників для захисту рідного міста.

Загинув 1 березня 2022 року у бою із ворогом поблизу села Низи разом із трьома побратимами. Поховали Героя на Алеї Слави Центрального кладовища.

Рішенням СМР присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

 

Минуло два роки з дня загибелі Костянтина Клочка

Костянтин народився 8 січня 1984 року в селі Біловоди на Роменщині. Закінчив СумДУ. Потому – Українську державну академію залізничного транспорту, отримав спеціальність «інженер». Жив у Сумах. З 2006 року працював на регіональній філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця». Починав із монтера залізничних шляхів. Останні ж роки займав керівні посади на підприємстві.
Був членом Федерації мисливських собак України. Організував питомник та професійно займався дресируванням псів.

На початку повномасштабного вторгнення рф долучився до лав тероборони. Загинув Герой 1 березня 2022 року поблизу села Низи, коли намагався зупинити колону російської техніки. Йому було 38 років.

Поховали воїна на Алеї Слави Центрального кладовища.

Рішенням СМР присвоєно звання «Почесний громадянин м. Суми» (посмертно).

 

Минуло два роки з дня загибелі Руслана Мовчана

Руслан народився 17 листопада 1981 року в місті Суми. Навчався у школі №22. Закінчив Сумський фаховий коледж мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського, був скульптором, викладачем, головою циклової комісії «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» цього закладу.

На початку повномасштабного вторгнення доєднався до лав тероборони міста, охороняв склад з боєприпасами, чергував на блок-посту, а потім брав участь в операціях тактичної групи.

Загинув Герой 1 березня 2022 року у бою з військами рф поблизу села Низи.

Поховали воїна 21 березня на Алеї Слави Баранівського кладовища.

Рішенням СМР присвоєно звання «Почесний громадянин м. Суми» (посмертно).

Вічна пам‘ять Героям!
Слава захисникам і захисницям України!